Школа «Бути батьками»

 28.08.2024 у рамках просвітницького проєкту Школа «Бути батьками» директоркою КУ «Інклюзивно-ресурсниий ценр» Кам’янської селищної ради Оленою ГОЛОВКІНОЮ було проведено групову онлайн-консультацію «Дистанційне навчання дітей з ООП» у формі практичного заняття.

Серпнева веб-конференція

 27-28.08.2024 фахівці ОРЦПІО відвідали в онлайн-режимі традиційну серпневу веб-конференцію для педагогічних працівників «Вчені НАПН України – українським учителям» Національної академії педагогічних наук України, зокрема секцію «Особливості організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами».

Всеукраїнська освітня конференція СЕРПНЕВА «Освіта рухає світ - 2024»

 26.08.2024 фахівці ОРЦПІО взяли участь у щорічній Всеукраїнській освітній конференції «Серпнева–2024» Міністерства освіти і науки України. Організація та проведення заходу здійснювалося за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Швейцарсько-українського проєкту DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та Цюрихського педагогічного університету за підтримки Швейцарії, а також Програми EGAP, що фінансується Швейцарією та виконується Фондом Східна Європа. Під час заходу ключові спікери розповіли про трансформацію системи освіти та її роль у розвитку суспільства. Крім того, учасники конференції поговорили про освіту як стратегію держави, навчання в умовах війни, відновлення доступу до освіти, реформу профільної середньої освіти, профтехи, позашкілля, а також про те, як цифровізується освіта в Україні.

 Програма

Круглий стіл

 21.08.2024 на базі КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Кам’янської селищної ради (директор Олена ГОЛОВКІНА) відбувся круглий стіл «Взаємодія та співпраця: шляхи налагодження та підтримання» для керівників закладів освіти та фахівців ІРЦ. На заході було обговорено актуальні питання та перспективи розвитку інклюзивної освіти в умовах сучасних викликів. 

Детальніше

 

24 серпня - День Незалежності України!

Інклюзивно-ресурсний центр по Шевченківському району міста Запоріжжя (директор Богдан СІЧКАР) вітає з Днем Незалежності України! 

Фахівці центру за підтримки неймовірних батьків та прекрасних дітей створили відеопривітання в якому маленькі патріоти висловлюють свої почуття до ВЕЛИКОЇ Батьківщини! Пишаємося нашою країною та її історією. Пам’ятаємо про тих хто боровся і бореться!

Хай наша Україна буде сильною та незалежною завжди! Слава Україні!

Колектив Олександрівського ІРЦ (директор Тетяна ОЧЕРЕТНЮК) вітає  з Днем Прапора та Днем Незалежності України!

Ці особливі дні нагадують нам про те, як важливо зберігати нашу незалежність і єдність, як любити нашу Україну. Бажаємо всім миру, добробуту та благополуччя в кожному домі. Нехай наша країна процвітає, серця наповнюються гордістю за рідну землю, а свобода мислити і діяти буде вашою перевагою. Будьте незалежні і вільні у всіх своїх проявах!

23 серпня - ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРУ УКРАЇНИ

Діти, їх батьки та педагоги Інклюзивно-ресурсного центру по Шевченківському району міста Запоріжжя (директор Богдан СІЧКАР) вітають всіх УКРАЇНЦІВ 
з Днем Державного Прапора України
Цей день символізує нашу ЄДНІСТЬ, СИЛУ та НЕЗЛАМНІСТЬ!
Нехай синьо-жовтий стяг завжди гордо майорить над нашою країною, даруючи нам натхнення та віру в краще майбутнє нашої держави. Бажаємо вам миру та добробуту, щоб кожен з нас відчував гордість за рідну країну та прагнув зробити її ще кращою!
Державний Прапор України завжди нагадує нам про силу та велич нашого народу!


Серпневі студії 2024

 22.08.2024 у межах «Серпневих студій 2024» Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти  був проведений вебінар «Особливості організаційної, методичної, діагностичної та корекційно розвиткової роботи фахівців ІРЦ у 2024-2025 навчальному році». Педагогічні працівники ОРЦПІО (завідувач Тетяна ВОЛОШИНА, методист Наталія МАРКО) ознайомили фахівців ІРЦ зі змінами, що відбуватимуться у 2024-2025 навчальному році у роботі установ відповідно до Операційного плану заходів з реалізації у 2024-2026 роках Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання на період до 2029 р., оновленої нормативно-правової бази, зокрема Положення про інклюзивно-ресурсний центр, та зорієнтували учасників вебінару на планування своєї діяльності з урахуванням нових тенденцій розвитку інклюзивної освіти.

Презентація

Фотозвіт

Співробітництво

19.08.2024 відбулась ділова зустріч завідувача ОРЦПІО, Тетяни ВОЛОШИНОЇ з фахівцями ІРЦ Комунарського району (директор Аліна МІРОЄВСЬКА). На зустрічі обговорювались питання співпраці центрів та планувалась спільна методична робота на наступне півріччя.