Воркшоп

 У жовтні фахівцями Василівського інклюзивно-ресурсного центру (директор Алла НЕСТОР) для дітей громади було організовано творчий родинний воркшоп «Кольорова фантазія». Мета заходу – створення комфортного та екологічного простору, де діти та їхні родини могли досліджувати себе, розкривати свій потенціал та наповнюватися ресурсами з турботою про ментальне здоров’я. Почесними гостями заходу стали міський голова Сергій Каліман та Кено Верзек. Завдяки підтримці постійних партнерів ГО «Українсько-німецьке культурне товариство» (м. Чернівці) при Центрі Gedankendach, учасники отримали всі необхідні матеріали для творчості (фарби, пензлики, аркуші тощо) та подарунки-смаколики.

Фотозвіт

Круглий стіл

 У жовтні фахівцями Василівського ІРЦ (директор Алла НЕСТОР) було проведено круглий стіл з елементами тренінгу “Підтримка ментального здоров'я вчителів та учнів у сучасних умовах” для педагогів,  відповідальних за організацію інклюзивного навчання в закладах освіти Василівської громади. Метою заходу було підвищення обізнаності фахівців щодо профілактики стресу, емоційного вигорання та підтримки психологічного благополуччя в освітньому процесі.

Просвітницька діяльність

Бердянський інклюзивно-ресурсний центр (в.о. директора Тетяна ТХОРЕНКО) активно  впроваджує інформаційно-просвітницьку діяльність та надає методичну підтримку педагогічним працівникам закладів освіти. У контексті співпраці з Бердянським державним педагогічним університетом, восени стартував  черговий сезон  виробничої практики здобувачів вищої освіти бакалаврату та магістратури факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Бердянського державного педагогічного університету за спеціальністю «Спеціальна освіта» на базі Бердянського ІРЦ. Фахівці центру активно взаємодіють зі студентами-практикантами шляхом залучення їх до розроблення дидактичних матеріалів для дистанційного навчання та діагностики, створення яскравих презентацій, проведення  консультацій з метою підвищення рівня педагогічної майстерності. Кожен здобувач вищої освіти має можливість проявити свою креативність та творчість, відчути себе фахівцем своє справи. 

Фотозвіт

Співпраця

 14.10.2024 в рамках партнерської взаємодії у м.Миргород Полтавської області відбулася зустріч між директорами ІРЦ по Олександрівському району м.Запоріжжя Тетяною ОЧЕРЕТНЮК та ІРЦ Миргородської міської ради Полтавської області Яною КИРИЛЕНКО. Мета зустрічі: налагодження партнерських взаємовідносин задля обміну досвідом роботи та професійного зростання.

Детальніше

Школа «Бути батьками»

 11.10.2024 на базі КУ «Інклюзивно - ресурсний центр» Оріхівської міської ради (директор Ліана КОРОТКОВА) в рамках Школи «Бути батьками» був проведений круглий стіл для батьків та дітей з особливими освітніми потребами «Як НЕ говорити з дітьми про війну».

 

Детальніше

Школа «Бути батьками»

07.10.2024 в рамках Школи «Бути батьками» фахівцями КУ «Інклюзивно – ресурсний центр» Гуляйпільської міської ради (директор Анастасія КУРІЛЕНКО) було проведено розваги «Осінні пригоди». 

Детальніше


Нарада

 09.10.2024 відбулась нарада директорів ІРЦ “Підвищення кваліфікації педагогічних працівників ІРЦ”, спікери: Тетяна ГУРА, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор психологічних наук, професор;  Тетяна ВОЛОШИНА, завідувач ОРЦПІО;  Наталія МАРКО, методист ОРЦПІО. Впродовж заходу були висвітлені питання підвищення професійної компетентності директорів та фахівців ІРЦ та надані рекомендації щодо оформлення замовлень на КПК, які відбуваються в КЗ “ЗОІППО” ЗОР за сприяння Державної служби зайнятості. У нараді взяли участь 37 осіб.

Тренінг

 02.10.2024 фахівці ОРЦПІО пройшли базовий тренінг “Захист від сексуальної експлуатації, насильства та харазменту (PSEAH)”, тестування, за результатами якого було отримано сертифікати.


Фотозвіт

Тиждень здоров’я

23-27.10.2024 на базі КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Кам’янської селищної ради (директор Олена ГОЛОВКІНА) відбувся Тиждень здоров’я, присвячений зміцненню фізичного та психологічного благополуччя.

Відеозвіт

Детальніше

 

Дорогі друзі – нащадки відважних козаків!

Інклюзивно-ресурсний центр по Шевченківському району (директор Богдан СІЧКАР) вітає Вас з ДНЕМ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА! 

Це свято нагадує нам про славні традиції наших предків, їхню мужність, відвагу та незламний дух. Тож нехай КОЗАЦЬКИЙ ДУХ завжди живе у наших серцях, а КОЗАЦЬКОМУ  РОДУ  НЕ  БУДЕ  ПЕРЕВОДУ!

ГОЛУБКА для ГЕРОЇВ-ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Працівники Інклюзивно-ресурсного центру по Шевченківському району (директор Богдан СІЧКАР), діти та їх батьки щиро вітають з ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ! Цей день є символом мужності, відваги та самовідданості воїнів, які щодня захищають нашу Батьківщину.
Під гаслом «Голубка для ГЕРОЇВ-ЗАХИСНИКІВ!» діти створили листівки-обереги та разом із солодкими подарунками надіслали нашим ГЕРОЯМ на фронт! 

З днем захисника

1 жовтня наша незламна Україна відзначає День захисників і захисниць України.🇺🇦 Керівник інклюзивно-ресурсного центру по Олександрівському району ОЧЕРЕТНЮК Тетяна та фахівці центру вітають зі святом усіх захисників і захисниць:

Дякуємо за вашу мужність, патріотизм та силу духу. Бажаємо вам добробуту, міцного здоров'я та благополуччя. Нехай ваше життя буде сповнене перемог не тільки на полі бою, але й у кожному дні, а Богородиця завжди оберігає вас і ваші родини. Ви - наша гордість і надія!💛💙

З цієї нагоди в  інклюзивно-ресурсному центрі був проведений конкурс малюнків. Діти залюбки взяли участь у заході, зобразивши у своїх роботах побажання, щирі дитячі мрії та емоції.

Співпраця

 30.09.2024 фахівець (консультант) Бердянського ІРЦ Тетяна ТХОРЕНКО взяла активну участь у педраді Бердянської гімназії №3 «Сузір’я», під час якої актуалізувала стратегічні цілі, завдання Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання на період до 2029 року та ознайомила з Операційним планом заходів на 2024-2026 рр.